Houtbriketten zijn het moderne haardhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal, vuurkorf en pizza-oven.

Online houtbriketten kopen

Houtbriketten zijn een moderne en duurzame vervanger voor haardhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal, vuurkorf en pizza-oven. Onze Pini Kay houtbriketten zijn gemaakt van hardhout zoals beuken en eiken en bestaan uit 100% schone houtvezel zonder toevoegingen. De houtvezels zijn afkomstig uit Nederlandse FSC® gecertificeerde zagerijen. Dit maakt onze houtbriketten duurzaam en CO2 neutraal. Met een laag vochtgehalte (<5%) en weinig restas (<1%) zorgen ze voor minder rook en geur dan regulier brandhout. Dat merkt u wanneer u uw kachel en schoorsteen schoonmaakt. De restas kan worden gebruikt als mest in de tuin. Wij bieden ook RUF houtbriketten aan, ingekocht bij de beste Europese producent. Bestellen kan via onze website of bekijk ons Dealernetwerk.

Houtbriketten hebben een langere brandduur en geven een mooi vlammenspel.

Waarom kiezen voor houtbriketten?

Natuur product

Onze houtbriketten zijn gemaakt van 100% onbehandeld zaagsel, zonder enkele toevoegingen en hebben een CO2-neutrale verbranding.

Langere brandtijd

Houtbriketten hebben een langere brandtijd in vergelijking met het traditionele haardhout.

Weinig rook en restas

Houtbriketten hebben een veel schonere verbranding waardoor er maar weinig rook en geur vrijkomt. Daarnaast zijn de asresten minimaal.

Gemaakt in Nederland

Onze houtbriketten zijn gemaakt van zaagsel dat afkomstig is van Nederlandse FSC gecertificeerde zagerijen. Geen import uit Oost Europa.

Scroll naar boven