Kachelhout

Wilt u online kachelhout kopen voor uw kachel of open haard? Dan bent u bij Fikse Houtbriketten aan het juiste adres. Wij produceren en leveren hét alternatief op het traditionele kachelhout, namelijk de houtbriket

Misschien stookt u al jaren op haardhout en heeft u wel eens meegemaakt dat wanneer uw kachelhout wat vochtig is, de kachel moeilijk kan worden aangestoken. Het hout geeft vaak minder warmte af en er wordt meer kachelhout verbruikt. Bij het stoken op traditioneel haardhout vindt er ook meer rookontwikkeling plaats en blijft er meer restas liggen in uw kachel.

Houtbriketten als alternatief op het traditionele kachelhout

Onze houtbriketten worden gemaakt van harde houtsoorten zoals eiken- en beukenhout. Het vochtgehalte van onze briketten is zeer laag (minder dan 5%). Hierdoor ontstaat er minder reuk, rook en roetaanslag. Houtbriketten hebben een veel betere verbranding dan regulier hout. Ook geven de houtbriketten meer warmte af ten opzichte van traditioneel kachelhout. 

Onze Pini Kay houtbriketten worden geproduceerd door Nederlandse FSC gecertificeerde bedrijven. De briketten worden gemaakt van beuken- en eikenhout en onder zeer hoge druk (meer dan 1000 bar) samenperst tot houtbriketten. Doordat de dichtheid van houtbriketten veel hoger is ten op zichte van standaard kachelhout, zijn ze gemakkelijker op te stapelen en nemen ze dus ook minder ruimte in beslag.

Kachelhout? Kies voor een duurzaam alternatief!

Doordat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben en weten waar onze grondstoffen vandaan komen, staan wij garant voor de beste Pini Kay houtbriketten van Europa. Dit in tegenstelling tot andere houtrbriketten die worden aangeboden op de Nederlandse markt.

In tegenstelling tot traditioneel kachelhout zijn onze houtbriketten duurzaam en CO2 neutraal. Ze hebben een schonere verbranding waardoor er maar weinig rook en geur vrijkomt. De restas is minimaal!

Scroll naar boven