Pini Kay en RUF houtbriketten

De beste Pini Kay houtbriketten van Europa!

Wij hebben sinds 1993 het gehele productieproces van onze Pini Kay houtbriketten in eigen beheer en weten dus ook waar onze grondstoffen vandaan komen. Daarom staan wij garant voor de beste Pini Kay houtbriketten van heel Europa! Dit in tegenstelling tot andere houtbriketten die worden aangeboden op de Nederlandse markt.

Pini Kay houtbriketten zijn het moderne brandhout voor uw kachel of open haard

Onze Pini Kay houtbriketten zijn het moderne brandhout voor uw kachel, open haard, vuurschaal en vuurkorf. Ze worden gemaakt van harde houtsoorten zoals beukenhout en eikenhout. Pini Kay houtbriketten hebben een 100% schone verbranding en er worden dus ook geen toevoegingen gebruikt. De houtvezels die wij gebruiken bij de productie van houtbriketten zijn afkomstig van Nederlandse FSC gecertificeerde bedrijven.  

Pini Kay briketten hebben een zeer laag vochtgehalte (minder dan 5%) waardoor er weinig rookontwikkeling ontstaat. Onze briketten hebben een CO2 neutrale verbranding en een bijzonder hoog rendement: 5,2 kWh/kg. Een van de vele voordelen van het gebruik van Pini Kay houtbriketten ten opzichte van traditioneel haardhout is dat u weinig geur, rook en restas heeft.

Kenmerken van de Pini Kay houtbriket

  • Een Pini Kay houtbriket is 65 mm breed en 195 mm lang
  • Ze worden verpakt per pakket van 12 stuks met een wikkel
  • Een pakket weeg 10 kilogram
  • Een halve pallet bestaat uit 48 pakketten van 12 briketten
  • Een hele pallet bestaat uit 96 pakketten van 12 briketten

Aanmaakinstructie

Leg 2 briketten met de lange zijde naast elkaar neer, plaats 5 á 6 bruine aanmaakblokjes ertussen en steek deze vervolgens aan. Hier bovenop gaat 1 briket diagonaal of u kunt 2 briketten er haaks op plaatsen. Gebruik nooit meer dan 4 briketten tegelijk in een gesloten kachel, dit gaat te warm worden.

Levering en betaling

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst wordt u telefonisch gecontacteerd door de distributeur om samen het bezorgmoment af te stemmen. We zetten een pallet niet zo maar voor de deur neer. Wij streven ernaar om binnen 4 werkdagen (status eind november 2022) de pallet(s) bij u te hebben afgeleverd. 

Betaling is mogelijk via PayPal, iDEAL, Creditcard en bankoverschrijving.

Scroll naar top